Telefon

0989879018 0995451480

Email

ivan.saric@agritech-saric.com prodaja@agritech-saric.com

Adresa

Omladinska 60, 31431 Livana

  • Sunflow

Kategorija:

Sunflow adapter za suncokret nedvojbeno je na vrhu Zaffrani proizvoda. To je najbolji izbor za one koji traže vrhunsku tehnologiju u smislu pouzdanosti, sigurnosti i poštovanja prema okolišu. Proizvod je proizveden od visokokvalitetnih materijala koje tvrtka redovito testira. Dostupan u 7 modela.

Kombajni sa Zaffrani adapterom za suncokret mogu raditi brzinom koja kreće se između 8 i 12 km/h, dakle optimizirajući do maksimuma količinu ubranog proizvoda što rezultira samo do 3 % gubitka proizvoda.

 

Inovativni materijali, otporniji i lakši korišteni za izradu adaptera omogućuju ne samo smanjenje potrošnje goriva, već uz redovito održavanje jamče dugotrajnost stroja i do 15 godina, čime je povećana profitabilnost žetve.

Zaffrani adapteri za suncokret, zahvaljujući izrazitoj preciznosti korištenoj u fazi proizvodnje stroja, kao i ekskluzivni i inovativni sustav podmazivanja stvorili su mogućnost rada čak i u ekstremnim uvjetima gdje temperature dosežu i do -25°C. Za područja i države na sjeveru, gdje su zime duge i ekstremne, ovo omoguće produljenje sezone rada, čime se povećava količina i prihod od ubranog proizvoda.

Posebna struktura i oblik, broj i raspored usmjerivača omogućuju žetvu proizvoda bez obzira na razmak između redova (sustav „bez reda“), i bez obzira na smjer sjetve. Adapter za suncokret „bez reda“ je Zaffranijeva inovacija koja se stalno nadograđuje i poboljšava.

 

BOČNE ZAŠTITE

Zaobljene stranice i oblikovani bočne zaštite omogućuju lako prodiranje adaptera kroz usjev čak i u smjeru suprotnom od smjera sjetve, omogućujući kombajnu brzinu kretanja do 12 km/h.

 

SIGURNOSNI SUSTAV PROTIV PREOPTEREĆNJA

Sigurnosni sustav protiv preopterećenja reagira u slučaju začepljenja, svojim djelovanjem štiti mehaničke dijelove stroja.

 

NOŽEVI

Oštrica sa širokim prednjim dijelom za rezanje, prikladna je i za deblje stabljike, sustav osigurava pokrete od 700 oscilatornih pokreta u minuti: to rezultira minimalnim trošenjem dijelova prijenosa, smanjenim vibracijama na okviru, optimizacijom rezanja te žetve u cjelini. Zaffrani adapteri za suncokret isporučuju se sa rezervnim nožem koji se nalazi u okviru adaptera.

 

UVLAČNI NAZUBLJENI VALJAK

Valjak se sastoji od 3 nazubljene oštrice s potisnim pločama na odgovarajućoj udaljenosti od noževa što čini prednost Zaffrani adaptera, učinkovitiji i sposobniji su usmjeriti proizvod prema ulaznom kanalu kombajna bez dodatnih vibracija uz neznatne gubitke proizvoda.

 

PUŽNI TRANSPORTER

Pužni transporter radi pri 170 okretaja u minuti bez generiranja vibracija štetnih za stroj te zahvaljujući minimalnoj udaljenosti od uvlačnog valjka, sprječava začepljenje proizvoda omogućavajući brže kretanje i smanjivanje gubitaka.

 

USMJERIVAČI

Posebno dizajnirani vrhovi omogućuju suncokretu da klizi prema stroju bez gubitka sjemena. Kuglice zavarene na vrhu ublažavaju kontakt s biljkom tako da se ne oštećuje ili trese već se nježno usmjerava u adapter. Zaffrani usmjerivači su dodatno ojačani u donjem dijelu i na mjestu preklopa. Za neka tržišta koja karakteriziraju posebno visoke sorte suncokreta možemo osigurati izdužene vrhove (25 cm duže od standardnih), potrebne za bolju žetvu kada suncokret dosegne visinu iznad dva metra.

 

MJENJAČKA KUTIJA

Mjenjačka kutija je mehanizam koji omogućuje povezivanje pokreta između uvlačnog grla kombajna i adaptera za suncokret. Ovisno o vrsti kombajna, prijenosna kutija može biti postavljana visoko ili nisko i prilagodljiva je tako da dijelovi adaptera uvijek imaju optimalan broj okretaja za žetvu, bez obzira na okretaje priključnog vratila kombajna.

 

ZAŠTITNA MREŽA

Zaffrani adapter za suncokret opremljen je sa središnjom fiksnom mrežom i sa dvije bočne mreže postavljene za zaštitu mehaničkih dijelova. Bočne mreže su podesive po visini i imaju važnu funkciju zaštite rukovatelja i zadržavanja proizvoda unutar transportne zone, od transportnog valjka do kanala kombajna.

 

 

DODATNA OPREMA:

SET ADAPTACIJE ZA DRUGI KOMBAJN

Adapter za suncokret je dizajniran na takav način da se može prilagoditi bilo kojoj vrsti kombajna, čak i nakon prve konfiguracije. Uz set adaptacije moguće je priključiti adapter i na drugi kombajn za razliku od onoga za koji je adapter prvotno naručen.

 

VALJAK ZA STABLJIKE

Valjak, smješten ispod usmjerivača, gura stabljike suncokreta u pravcu kretanja kombajna, savijajući ga prema naprijed, što stvara optimalan položaj biljke potreban u trenutku rezanja. Gubitak proizvoda (sjemena) je tako minimiziran te je time i ulazak otpada u adapter smanjen.

SITNILICA (FREZA) ZA STABLJIKE

Dizajnirana za maksimalnu optimizaciju obrade polja, sitnilica za stabljike Zaffrani adaptera za suncokret reže stabljiku dok nije potpuno uništena i tako ostavlja polje potpuno čistim. Sastoji se od volframom ojačanih i reverzibilnih rotirajućih oštrica koje jamče maksimalnu i kontinuiranu učinkovitost rezanja. Sustav se može vrlo lako postaviti i maknuti sa adaptera zahvaljujući jednostavnom rješenju rastavljanja. Njegov ekskluzivni hidraulički kompenzacijski sustav s kojim je ugrađen na kombajn omogućuje vam podešavanje visine reza suncokreta te usitnjavanje stabljika prema potrebi.

JEDNOOSOVINSKA PRIKOLICA ZA TRANSPORT

Prikolica za transport adaptera jamči izvrsnu stabilnost zahvaljujući sustavu s jednom osovinom i dvostrukim kotačima. Njena konstrukcija omogućuje jednostavan i siguran transport koji je uz skladu sa svim potrebnim sigurnosnim pravilima za prometovanje cestama.